Θοδωρής Τσούτσος

Το ποδόσφαιρο δίνει δικαιοσύνη στην ΑΕΚ του Πογέτ!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για την ΑΕΚ του Πογέτ και την ευκαιρία που έχει ο σύλλογος να επενδύσει πάνω του.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Το ποδόσφαιρο, στην κατάληξή του, δίνει δικαιοσύνη. Είναι κατάληξη αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ; Οχι, βέβαια. Ισα - ίσα που είναι ξεκίνημα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ενδεικτικό για συμπεράσματα.

Στο μυαλό μου ήταν ανούσιο αυτό που έγινε στην ΑΕΚ με την αλλαγή προπονητή πριν από μερικούς μήνες. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι. Γιατί το ποδόσφαιρο έχει φτιαχεί όχι μόνο για να σε δικαιώνει, αλλά και να σε εκθέτει. Το γεγονός ότι η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τελικά απέκτησε αξία, αυτό δεν αφορά καθόλου στην προπονητική αξία του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος άλλωστε έχει βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα του Ατρομήτου, ακόμη και αν αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε βαθμούς.

Αφορά πολύ - στον απόλυτο βαθμό για να το πούμε καλύτερα - στην παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ. Δεν χρειάζεται να είσαι καθημερινά στις προπονήσεις της ομάδας για να αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος δουλεύει. Για την ακρίβεια, ότι δουλεύει σωστά. Διότι κόπος χρειάζεται και για να φτιάξεις αγάλματα και για να τα σπάσεις. Εχει διαφορά, όμως, το ένα με το άλλο.

Ισως το πιο σημαντικό από όσα δημιουργεί ο Πογέτ στην ομάδα, είναι ότι η ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του δεν βγήκε από το δρόμο της ούτε μετά τις "κακές" εντός έδρας ήττες από Αστέρα και Λεβαδειακό. Το αγωνιστικό τμήμα του Πογέτ συνέχισε να δουλεύει το πλάνο που ο προπονητής πιστεύει. Και βάσει αποτελεσμάτων, αλλά και εικόνας, τον δικαιώνει.

Το θέμα για την ΑΕΚ, ειδικά για την ΑΕΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να είναι πρόσκαιρο. Ο σύλλογος, με όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. Χρειάζεται να επενδύει σε ό,τι δημιουργεί όλο αυτό το διάστημα.

Ο Πογέτ σε αυτή την προσπάθεια, μοιάζει να είναι ο πιο βασικός κρίκος της αλυσίδας. Μένει να γίνει και ο πιο "γερός". Οσο αυτό είναι δυνατό σε επαγγελματικές συμφωνίες, να γίνει ξεκάθαρο ότι ο προπονητής δεν "χτίζει" για την Κυριακή, για το στόχο του Κυπέλλου, για την έξοδο στην Ευρώπη με καλό εισιτήριο.

Να γίνει ξεκάθαρο ότι "χτίζει" και για τη νέα χρονιά. Η ΑΕΚ καλείται όσο το δυνατό πιο σύντομα να ξεχωρίσει τον Πογέτ ως τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει και μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Να τον πείσει για αυτή της την επιθυμία, να τον ξεχωρίσει ως εκείνον που εμπιστεύεται και να τού δώσει προοπτικές που πιθανόν να βρεθούν στο δρόμο του στο μεσοδιάστημα. Δεν ξέρω αν το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ικανό να την βοηθήσει σε αυτή της την προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει.

Και όπως είπαμε, το ποδόσφαιρο σχεδόν πάντα δικαιώνει αυτό που αξίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x